Wat zijn de voordelen van zakelijk glasvezel?

De voordelen van zakelijk glasvezel zijn enorm divers. Dat u de beschikking krijgt over razendsnel internet is het bekendste voordeel, maar glasvezel voor bedrijven kent nog meer voordelen. Zakelijk glasvezel is toekomstvast, stabiel en schaalbaar. Glasvezel is dan ook ideaal voor bedrijven en organisaties die gebruik maken van de cloud en te maken hebben met grote transacties en een hoog dataverbruik. Dat komt onder meer door de hoge upload snelheden die met andere internetverbindingen niet altijd haalbaar zijn. We leggen u graag uit waarom steeds meer bedrijven kiezen voor de voordelen van glasvezel:

Hogere snelheid

Het internet via een glasvezel verbinding is razendsnel. Bestanden downloaden, uploaden, grote bestanden verzenden via de mail, dit alles kan probleemloos en even snel! Ook zwaardere toepassingen zoals bijvoorbeeld pinbetalingen, camerabewaking en videoconferencing gaan sneller via een glasvezelverbinding.

Betere toegang tot cloud en SaaS diensten

Steeds meer bedrijven gebruiken SaaS en Cloud-oplossingen binnen hun bedrijfsvoering. Denk aan Microsoft Teams, Dropbox, Trello of een CRM systeem zoals Salesforce. 96% van alle bedrijven in Nederland maakt al gebruik van één of meerdere cloud oplossingen.

Met de snelheid en bandbreedte van glasvezel heeft u snellere toegang tot uw data en applicaties die zijn opgeslagen in de cloud. Het duurt minder lang om uw bestanden te openen, of om klantgegevens in een CRM op te zoeken als u klanten te woord moet staan. Nu steeds meer software en services naar de cloud verplaatsen, wordt glasvezel essentieel.

Low Latency

Met latency bedoelen we de vertraging die een gebruiker ervaart wanneer hij het internet gebruikt. Hoe lager de latency, hoe sneller de reactie van het internet. Vergelijk het met de vertraging op een telefoonlijn of de TV-uitzending van een live voetbalwedstrijd: om hier optimaal plezier van te hebben wilt u natuurlijk dat de vertraging zo laag mogelijk is. Real time dus.

Glasvezel heeft zo’n enorm lage latency, dat u bijvoorbeeld in hogere kwaliteit kunt bellen via de cloud (VoIP) of via Microsoft Teams. Zo voert u geen haperende gesprekken met collega’s of klanten, maar is het gewoon alsof ze naast u aan tafel zitten.

Overal een constante signaalsterkte

Glasvezel internet heeft amper signaalverlies. Dit in tegenstelling tot kabelinternet, waarbij het internet signaal verzwakt naarmate u verder van het punt van binnenkomst verwijderd zit. Dit is nadelig voor grote bedrijven of bedrijven in een groot bedrijfspand met meerdere verdiepingen, waar niet iedereen ‘dicht bij de modem’ werkt. Bij glasvezel internet is uw snelheid overal constant en daarmee ideaal voor grote werkruimtes

Meer bandbreedte

U heeft het misschien niet direct in de gaten, maar uw medewerkers zijn de afgelopen jaren steeds meer bandbreedte gaan gebruiken. Videobellen, video’s streamen, digitale muziek luisteren, file sharing, SIP trunking en natuurlijk cloud diensten: er wordt steeds meer data gedeeld.

Wanneer iedereen tegelijk op kantoor zit te werken kan dit er voor zorgen dat collega’s te maken krijgen met traag internet, lang wachten op een download, haperende streams en low-res videokwaliteit. Als uw bedrijf hier nu al last van heeft, is dat een goede reden om over te stappen op glasvezel internet.

Duurzaam internet

Met koperkabels kunnen schadelijke stoffen vrijkomen en vervolgens in de grond trekken. Glasvezelkabel daarentegen bestaat uit een haarfijne vezel van glas. Dit materiaal is een stuk sterker en heeft bijna geen onderhoud nodig. Daarnaast heeft glasvezel het grote voordeel dat dit gerecycled kan worden en is dus de meest duurzame keuze voor de toekomst.

Altijd en overal leverbaar

De beschikbaarheid van glasvezel varieert per locatie. Wij kunnen door heel Nederland glasvezel netwerken bieden, want als ondernemer kan je zakelijk glasvezel zelf laten aanleggen. De kosten hiervan zullen verschillen per bedrijf en locatie. Nieuwsgierig naar de kosten voor uw bedrijf? Vraag dan een offerte aan, die wij op maat kunnen maken naar uw wensen.

Voordelen Zakelijke telefonie en internet bij MKB Tele.com

  • MKB Tele.com regelt het +

    Wij regelen de gehele overstap, van offerte tot installatie.
  • Betrouwbaar en stabiel netwerk +

    Wij houden 24/7 ons netwerk in de gaten, zo kunnen we problemen zo snel mogelijk verhelpen.
  • Oplossingen op maatwerk +

    Wij willen het beste voor uw bedrijf, zodat u geen kosten weggooit. Hiervoor is maatwerk nodig.
  • 1

 MKB Telefonie, MKB Vaste telefonie, MKB zakelijke vaste telefonie, Yealink telefoon, www.mkbtele.com