We horen en lezen steeds meer over datalekken en dat er gevoelige gegevens op straat liggen. Al sinds het ontstaan van internet zijn er fraudeurs actief die op elke denkbare wijze bedrijfs- en persoons- gegevens proberen te ontvreemden. Maar in hoeverre hebben organisaties hier last van bij telefonie? Je belt met VoIP tenslotte over het fraudegevoelige internet.

Is bellen via internet gevaarlijker dan ISDN?
Een gevaar van bellen over internet is dat de lijn afgetapt kan worden. Hiermee krijgen kwaadwillende toegang tot jouw telefoongesprekken, waardoor bedrijfsgevoelige informatie op straat kunnen komen te liggen.
Of je nou belt met VoIP of ISDN, als persoon of bedrijf kan je door wangirifraude* een metershoge telefoonrekening van gebelde telefoonnummers waar je niks van weet ontvangen. MKB Telecom houdt dit nauwlettend in de gaten en voorkomt deze fraude door een blokkade op te leggen bij verdachte activiteiten.
*Ook wel bekend als het omleiden van een telefoonlijn waarmee vervolgens peperdure nummers worden gebeld.

Hoe maakt MKB Telecom bellen met VoIP veilig?
Het klinkt allemaal wel heel apocalyptisch zo, maar de technologie heeft niet stil gestaan. Er zijn legio aan maatregelen die wij als provider nemen. Zo zijn de VoIP-servers beveiligd achter een firewall en zijn de gateways beveiligd. Wij zorgen er als team voor dat de servers en verbindingen van jouw organisatie 24/7 gemonitord worden. Op die manier kunnen wij snel acteren bij eventuele calamiteiten.

Maar natuurlijk zijn er ook maatregelen die een ondernemer kan nemen. Een ondernemer kan zijn netwerk goed laten beveiligen via de netwerkbeheerder. Het aanscherpen van de beveiliging voor je netwerk is zeker geen overbodige luxe meer. Je wilt tenslotte geen ingang hebben of creëren voor kwaadwillende toch?

Ontvang je graag vrijblijvend advies die volledig is afgestemd op de situatie van jouw bedrijf? Neem dan contact met ons of bel naar 0313-800800